Sliten men nöjd tjej

Dagen för salstenta/sluttenta i kursen Etik är över. Äntligen. Några veckor av ro igen. Tentan kändes bra och ett B känns inte alltför avlägset. Även om ett A var målet så får jag med tanke på sista hemtentan vara nöjd med B. Inte för att det är så tokigt, men mina höga krav på mig själv har trots snart tio år av sjukdom inte gått över. Jag har inte lyckats så bra med de höga kraven, mer än på anorexifronten då, men det är, har jag insett nu, inget att vara stolt över. det var kanske till och med de där höga kraven som från början tog mig in i en värld jag innan inte visste fanns. Jag visste inte att ångest kunde vara så brutalt smärtsam, inte heller att anorexi var ett sådant helvete, inte heller att självhat kunde vara så starkt. Jag visste inte heller att de där månaderna skulle leda mig in på år av ett liv jag inte ville ha. Eller ja, då visste jag inte. Jag anade inte, förstod inte, tänkte inte, föreställde mig att det kunde vara ett sådant lidande. Att överdoser, psykavdelningar, isolering, rakblad och sjukdomar kunde vara så totalt förstörande för en människa. Jag har kommit en bit på väg, men det är en lång bit kvar. Men den här utbildningen, alla fina människor, en makalös hund och otrolig kämpaglöd (som emellanåt inte finns dock) har tagit mig till att jag kan resa och må bra, må bra av att göra saker, må bra av att skriva igen, må bra av att le ett äkta leende, skratta mitt skratt jag saknat så. Jag har saknat mig själv i alla dessa år. En del är förlorat för alltid, men en hel del kommer tillbaka vartefter stegen framåt faktiskt tas numera. Jag ska kämpa, in i döden, när den nu kommer. Jag har gett upp många gånger, men andra har inte gjort det, och det är det som räddat mig. Nu är det min tur.

Kommentarer
Postat av: Kat

Känner igen det där med höga krav på sig själv, allt för väl. Jag minns under gymnasiet, när jag helt struntade i att slutföra vissa kurser för att jag visste att jag inte skulle få ett toppbetyg i dem.

Kämpa på. Det du har förlorat har gett plats till nya fina saker att växa fram!

2016-01-28 @ 14:06:06
URL: http://blog.foxboheme.com
Postat av: Sara

Vad skönt att tentan är över, och att det ändå känns helt okej! Jag känner väldigt mycket igen mig i det där att alltid ha för höga krav på en själv, och precis som för dig så är jag inte heller så bra på att hindra det.. Men oberoende, du är inte perfekt, jag är inte perfekt, och ändå är vi båda alldeles tillräckligt bra! :) Kram

2016-01-28 @ 17:25:13
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se
Postat av: Amanda CL

usch ja höga krav på sig själv är jobbigt <3

2016-01-28 @ 22:33:37
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Amanda CL

glömde svara på din fråga, fick tips på krämen från en vän :)

2016-01-28 @ 22:33:55
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Amanda CL

sv: typ idag kom hostan o snuvan dock men är pigg i alla fall :)

kram

2016-01-28 @ 22:52:20
URL: http://amandacarlberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0