Sluttampen

Söndag. Två dagar kvar och stressen börjar infinna sig. Fixa medicinintyg, ta litiumprover som visst ska bli tagna på torsdag men det skiter jag i. Tänker inte leva mitt liv efter sjukdomslivet. Jag vill leva friskt, och leva hälsosamt trots kroniska sjukdomar. Jag kommer få leva med dom men jag vill leva med dom, inte leva utefter dom. Där är jag inte men jag kämpar. Dag för dag. Allt går upp och ned, just nu är jag nog halvnere, tack och lov, mani är inget hälsosamt tiillstånd att vara i när man ska njuta av fem dagars semester. Litium har verkligen hjälpt mig, är så tacksam för min nya läkare och min nya sjuksköterska. Och min psykolog, wow vilket liv jag kan få med hans hjälp. Vilken klar förbättring han redan gjort med mitt liv. Han tyckte till och med att flykt från vardagen i nuläget var bra. Så Barcelona here I come! Here we come. Om jag får fart på pojkvännen så han börjar ta tag i sitt bara. Jag tvättar. Han segar framför sport. Som finns i mängder just nu. Som jag fastnar i lite för mycket. Men snart är det kväll och natt och då är det sista uppladdning inför avresa. God natt på er.

Kommentarer
Postat av: ddianasliv.blogg.se

Det låter som kloka tankar. Att leva med sjukdomar, men inte heller låta de styra och kontrollera livet. Skönt att litium hjälper och att du har ett bra team. Så viktigt. Känner du av mycket biverkningar? Åt själv litium i två år, men eftersom att jag ju inte alls var bipolär blev jag såklart inte hjälpt av det - enbart massa biverkningar. Kanske lättare att stå ut med och lättare att känna att det är värt det om det faktiskt bidrar med något positivt också... :)

Att jag inte har djur just nu beror på att jag flyttar utomlands i höst och därmed inte har möjlighet. Jag hade en hamster i höstas, men min lille Ferdinand fick tyvärr lunginflammation och blev inte bra av medicinen utan fick somna in. :( Alltid lika sorgligt och hemskt.

Hoppas att ni får det fint i Barcelona!
Kram

2015-05-18 @ 08:01:53
URL: http://ddianasliv.blogg.se/
Postat av: Diana Doss

ja, de lila eller blå då kanske :) gillar ju inte rosa egentligen, men det var ju bara lite grann på de lila...

aha, så du har sett den i sverige alltså! jo, jag har iofs sett milda på city gross, men inte choco jelly :P

sertralin tar jag. vet inte, så svårt att säga om jag märker skillnad. men lite tror jag iaf. den hjälpte sist åtminstone.

kram!

2015-05-18 @ 18:33:23
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Elin

Du har sant i det du säger, det är dock inte triggande för min del och ett superbra alternativ till mellanmål för mig som aldrig orkar fixa någonting :P kram

2015-05-18 @ 19:15:26
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: A

Flykt från vardagen är verkligen inte helt fel ibland. Det behöver alla! Så skönt att höra att du fått både bra läkare och bra sjuksköterska - det betyder jättemycket!
Vad är det för sorts terapi du går i?
Kram!

2015-05-18 @ 19:15:59
URL: http://annmi.blogg.se
Postat av: Emma

Fan varför måste lithium krångla så för mej?!Hade du mycket problem i början?

2015-05-18 @ 19:25:43
URL: http://mejomitt.blogg.se
Postat av: TicTacToe

Härligt att höra att du blivit hjälpt av både medicinen och de professionella, samt detta med Barcelona! Hoppas att det blir en riktigt bra resa för dig :) kram

2015-05-18 @ 21:51:27
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: A

Idag har varit en dag med rätt mycket ångest och nedstämdhet för min del.Det funkar hyfsat så länge jag är på jobbet och kan skingra tankarna med jobb, men så fort jag är därifrån så kommer allt över mig.
EMDR har jag läst om någon gång. Är inte det någon sorts behandling som går ut på något med ögonrörelser? Tyckte det lät rätt komplicerat och jobbigt när jag läste om det.-
Kram!

2015-05-18 @ 21:56:42
URL: http://annmi.blogg.se
Postat av: Elin

Precis så känner jag också. :) Mår du bra idag? Kram

2015-05-19 @ 05:43:30
URL: http://elinbjorkander.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0