Låt mig bli din frihet

Just nu går Loa Falkman på Spotify-listan. jag vet att jag är en tönt. Den ultimata tönten, med alla dess brister och tillgångar: tårar för ingenting, gammaldags musik, barnsliga lekar med hunden, tantporrsromaner i mängder (jag menar verkligen författare där böckerna innehåller sin egen mikroporr). Det gör mig inget, jag fortsätter läsa biografier och tantporr. Mina två varianter. Just nu läser jag en bok jag VERKLIGEN kan känna igen mig i. En bedragen kvinna bestämmer sig för att bli hondjävul: förstöra allt i sin väg. Särskilt för kvinnan som maken från början bedrog honom med. Skrattar och känner egen skrivlust - verklig skrivlust - äntligen. Jag kan emellanåt också känna mig som en jävligt bitter, manipulativ och med förmågan att jävlas förbannat mycket med människor jag känner mig nedvärderad, avskydd eller negligerad av. Nu händer det inte så ofta så jag verkar vara en ytterst trevlig person enligt majoriteten av möten med mina sociala kontakter. Passa dig älskling, snart blir jag en hondjävul om du inte tar in disken. Nej men i alla fall. Jag föredrar att vara trevlig och få ett härligt bemötande tillbaka. Jag har så många människor jag skulle göra vad som helst för att inte bli en hondjävul mot. Kära min bästa vän här hemma, kära två göteborgare, (S. och M), kära tre stockholmare (J, och C. och M.) och kära falubo - jag älskar er så otroligt mycket - oavsett om jag känt er via bloggen i fem år eller känt er i mer än 10 år efter skol- eller diktatiden. Är så satans glad för att jag har er. Så jag förblir en kvinna med hondjävulen långt in (för jag tror att alla kvinnor besitter förmågan att bli en sådan). Där får den stanna.

Kommentarer
Postat av: Diana Doss

hahaah, typiskt djur ^^

är ledig från assistentjobbet alla helger! hela fredag, hela lördag och så börjar jag kl 21 på söndagar. men har inte haft en lugn helg sedan vi kom hem från Uganda och kommer inte ha det under hela maj heller och inte första helgen i juni heller, men sen kanske! :P

vet inte. hon har ju märkt lite tidigare. men nu verkar hon tro att jag är rätt okej iaf. får se hur länge hon tror det..

oj, hjälp!!! :O jo, när jag gick i högstadiet och hade insett att skriva är ju ganska kul trots allt, så tyckte jag också det var på tok för lite tid på nationella. fick göra ett hastigt avslut på mina berättelser.

kram!

2015-05-05 @ 19:28:21
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: TicTacToe

Hehe har vi inte alla en sådan sida i oss? Fick höra av en kille att man skulle passa sig för mig för att jag var farlig. Vet inte vad han syftade på men när det kommer till killar och känslor kommer min borderlinesida fram och jag beter mig personlighetsförändrad. Kan vända på en sekund. Nog därför jag undviker relationer för jag tycker inte om den personen jag blir då.

Tack för råden, ska verkligen försöka vara mer ärlig på sista bedömningssamtalet.

Det låter som att du förminskar det du varit med om? Oavsett vad som hänt en så handlar det om reaktionen till det som hänt som avgör om det är ett trauma. Vi påverkas av olika saker och det du var med om skulle orsaka ett trauma för de allra flesta så inte konstigt att du fick ptsd av det som hände. Du skulle inte ifrågasätta eller förminska någon annan som varit med om det du varit med om eller hur?

kram

2015-05-05 @ 20:54:58
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: Emma

Skönt att den får stanna där inne, det är inte så kul när den kommer ut...

2015-05-05 @ 20:55:12
URL: http://mejomitt.blogg.se
Postat av: Elin

Ja, vi peppar varandra väldigt mycket hela tiden. Inte bara på gymmet, utan i allt. Hur är ni? Peppar ni varandra? Kramar

2015-05-06 @ 20:22:52
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jag brukade läsa böcker som var självbiografier eller böcker som jag kunde känna igen mig i. Jag tittar i princip bara på serier som jag på ett eller annat sätt känner igen mig i, och lyssnar bara på såna låtar. Ytterst sällan jag lyssnar på en låt bara för att den är bra.

Jag tänkte först kommentera om vad inlägget egentligen handlade om, men ser att andra ovanför redan gjort det så vet inte vad jag ska skriva mer än de redan sagt...

Svar: Ja, ibland känns det bra för stunden men efteråt när man blickar tillbaka så ångrar man sig. Men syftet med inlägget är inte att man kommer ångra sig, utan att man har så bråttom med allting, att inte låta det ta den tid det tar, utan att folk tävlar i t.ex. vem som förlorar oskulden först osv.

Åh, den filmen är så bra!

Tack för ditt pepp! Det betyder mycket. Kram!

2015-05-06 @ 20:48:53
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Jasmine

Elin, du har en vacker insida.

Svar: Ja, den harmoni som jag ofta har inombords nu för tiden är efterlängtad. Jag är väldigt mån om att den ska stanna, därför tar jag hand om den väl.

Jag kom till Göteborg igår.

Kram

2015-05-07 @ 19:57:40
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: ddianasliv.blogg.se

Skönt att höra att du varit med om mycket fint också. Så är det ju för mig med, såklart. Även om det fina inte tar bort det allt det hemska, så tar ju inte heller det hemska bort det fina. :)

Tråkigt att höra att det inte går så bra ur självskadesynpunkt. Kram till dig och hoppas att det känns lättare snart. EMDR-behandlingen då? Vad tycker du om den? Hur länge var det du hade träffat din psykolog föresten? Det låter på dina inlägg som om det känns bra?

I min första kontakt med BUP var jag 9 år och då handlade det om yttre situationer. De hjälpte mig bara praktiskt (de gjorde soc jobb) och jag fick ingen hjälp alls med att bearbeta känslor eller hantera de självmordstankar jag uttryckte redan då. "Sluta känn så". Det trauma jag nu bearbetar pågick under den tiden, men trots att varenda varningsklocka borde ha ringt och de borde ha gjort en anmälan direkt kom det aldrig fram. Efter det sökte jag hjälp om och om igen, men bara för att jag mådde dåligt - jag förstod inte varför och fick jämnt höra att jag inte hade någon anledning att må så. Efter några år började jag självskada, fick en ätstörning och planerade att ta livet av mig, så då var det ju det som fick fokus.

Du har rätt i att jag borde ta hand om mig själv istället för att hindra världen från att rasa. Det var svårt när jag som barn var beroende av andra, svårt eftersom att "förövaren" fanns kvar i mitt liv ända till i vintras och svårt eftersom att det ibland handlat om andras liv eller död - men nu när jag är vuxen, har mitt eget liv och inte längre är beroende av andra är det lättare. Jag kan vara den där vuxna för mig själv. Jag mår dessutom så mycket bättre nu, har bara det här sista kvar att bearbeta, slutar i behandling helt i höst, flyttar utomlands osv., så även om jag fortfarande har mycket PTSD-symptom och det har varit ett tufft år mår jag ju egentligen inte så värst dåligt längre - nu är jag ju nästan klar. :)

Kram och hoppas att du har en fin eller i alla fall okej kväll. <3

2015-05-07 @ 20:27:44
URL: http://ddianasliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0