Far from home

Jag är vilse. Inte i skogen. Jag är totalt snurrig i dödens dimma. Eller kanske livets. Jag är hur som helst vilse. Alla mina tankar spretar. Drar mig åt olika håll, sliter i mig. Vill ha mig hit och dit. Jag orkar inte med att gå åt något håll. Jag vill lägga mig ner, här där jag är just nu, för det går inte att ta fler steg. Jag ramlar. Ramlar nedåt, framåt, bakåt. Vet inte åt vilket håll. Bara åt något. Dit jag inte tar mig själv. Blir ditkastad av något jag inte vet vad det är. Men här är inte här särskilt länge. Snart är här där. Där är här. Hit och dit är överallt, i en takt jag inte satt själv. Jag är inte suicidal, det är inte det. Även om så ibland kan verka vara fallet. Jag är bara trött. Sliten. Oändligt utmattad. De fysiska stegen är lika ovilliga att tas som de mentala jag beskrev ovan. Soffan är lockande. Det varma, tjocka täcket under överkastet känns ännu mer tacksamt om man kunde använda. Bara stanna där. Strunta i allt. Jag behöver just nu de där dagarna då ingenting mer än mina känslor existerar. Då de får ta plats för att till slut ha bearbetats klart och jag kan börja om. Som alltid. Men det får vara så. Andra dagar gör jag faktiskt mer än vad friska människor gör på en dag. Då är jag i och för sig manisk. Men det händer i alla fall. Just nu är ingen sån period. Jag är på väg mot botten. Verkligen nära botten nu.

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Fina du, du klarar det här! Det är helt okej att känna som du gör, så tänk inte på det. Ta dagen som den kommer. Det kommer snart bli bättre! Jag tänker tro och hoppas på det i alla fall. För du är värd alla fina stunder som finns.

Svar: Jag har ingen aning om hur jag har klarat det utan henne. Hon var bokstavligen mitt allt.

Tack! Ja, du sa ju det. Tack för att du tror på mig! Jag har sånt dåligt självförtroende när det gäller sådana här grejer. Jag är rädd för att göra minsta fel, för att bli dömd efter att ha gjort något fel. Min ork är bättre än för några veckor sen, så det är positivt. Men det går upp och ner. Idag är jag väldigt seg och trött dock. Kram! <3

2015-05-02 @ 20:44:28
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Diana Doss

jag kommer aldrig sluta tro på att du kommer må bra igen <3

sv: haha, oftast kanske. men nu blev det inte så ^^ det var lite snack om att träffas hos min morbror ute på landet, men blev inte så och då blev det inget alls.

för mig är det pappa som inte förstår nånting. mamma lite mer. men vill ändå inte prata med henne för hon blir bara orolig och ska veta ALLT hela tiden. ska prata och fråga tusen frågor vilket jag inte orkar med.

tänkte väl! lärarna borde ju ändå ha överseende med det tycker jag. eller smet du bara? :P

kram!

2015-05-02 @ 23:30:46
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Elin

Ja, jag har älskat vatten i hela mitt liv. Det första jag gör varje morgon och det sista jag gör varje kväll är att dricka. Däremellan dricker jag också mycket. Både naturellt men också med citron i osv. :D

2015-05-03 @ 08:11:30
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: Jasmine

Hoppas att dimman lättar för dig snart.

Svar: Känslan inombords är svår att fly ifrån. Det enda som tycks kunna råda bot på den är förnuftet... men har man för ett ögonblick tappat också det är känslan inombords en fri brottsling.

Du är som sagt alltid välkommen! <3
Snart är balkongen dessutom inredd för sommar - vi kan hänga där med varsin tekopp. :)

Alla kan vi något, men när vi dör är vi förhoppningsvis fullärda (i alla fall i detta liv).

Så trevligt! Boka in ett möte när jag kommer hem från Göteborg?

Kram

2015-05-03 @ 12:44:56
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Erica

Tankar kan vara så otroligt jobbiga ibland. Speciellt när de får för sig att spreta sådär... :\

(Svar: Jag har lite i juni. Väldigt lite. Ett kort grupparbete, en poster-utställning, lite utvärderingar av utbildning och sen examensdagen. Så det blir en slapp sista vecka.
Svar 2: Nja, jo... Kanske inte just nu. Men längre fram kanske i så fall. Vi får se hur det blir.)

2015-05-03 @ 14:39:36
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Emma

Känner med dej, vet vad du går igenom <3 Massor med kramar

2015-05-03 @ 16:06:29
URL: http://mejomitt.blogg.se
Postat av: elin

Har precis hittat fram till din blogg, inte hunnit läsa så mycket än. Men vill "bara"säga att du skriver väldigt bra och just detta inlägg träffade hårt. Vet precis känslan, splittrad, ambivalent typ fast ända kanske fast medveten om vad/vart man vill men när det kommer till kritan finns inte orken,inte för ögonblicket iallafall. Så jag vill tro att jag förstår hur du känner nu... Eller åtminstone känner något liknande om än inte exakt, det skulle vara omöjligt då vi är våra egna själar, individer.
Tänker inte skriva kämpa på, hmm jo, på sätt och vis. Men tänker mer håll ut någonstans vänder det, vi vet bara inte riktigt när.
Tack för en fin blogg!

2015-05-03 @ 17:42:52
Postat av: A

Låter som en riktigt jobbig period! Vet du om det är något speciellt som har utlöst det eller har det bara blivit så "av sig självt"? Borde inte litiumet hjälpa dig att inte hamna så djupt ner på botten? Eller så kanske du är så jättejättetrött just för att en del spänningar släpper. Jag känner också så periodvis, att jag bara vill ligga långt under det där mjuka och tunga täcket och stänga ute världen. Ibland behöver man det verkligen.
Jo då, nu de senaste åren får jag hjälp för min tarmsjukdom. Jag fick, efter att ha bett om en remiss, komma till ett privatsjukhus där de har specialister på just mag-och tarmsjukdomar och där blev jag äntligen tagen på allvar och fick massa hjälp. Alla år innan (har haft besvär mer eller mindre sen jag var barn) kunde läkarna inte komma på vad det var och tyckte att det "satt i huvudet". Tack för den liksom! Men så görs det väl ofta inom läkarkåren - kommer man inte på vad det är när man tagit lite blodprover så är det psykiskt...
Hoppas du mår bättre snart! Mycket bättre!
Kram!

2015-05-03 @ 22:09:49
URL: http://annmi.blogg.se
Postat av: ddianasliv.blogg.se

Hoppas att det känns lite bättre snart. Tror som du att man ibland bara behöver ta hand om sig, låta känslan finnas och bara vara. Det får vara okej. Ta hand om dig. <3

Ja, att känslor måste få finnas är nog också en av mina största lärdomar från DBT. Går du fortfarande i DBT eller när gick du? Vad tyckte du? Jag började i DBT som 17-åring och det var det som räddade mitt liv. Går fortfarande, även om vi nu nästan bara jobbar med PE (traumabearbetning) - allt annat fungerar liksom nu. Slutar helt i behandling efter sommaren. Håller med om att det blir svårare i de allra värsta stunderna. Numera kan jag alltid ta hand om mig och stå ut i alla fall (ganska längesen jag helt slutade självskada osv.), men har fortfarande svårt att då kunna tillåta mig att känna istället för att trycka bort och stänga av.

Ah, EMDR. Har du gått i det eller går du i det? Vad tyckte du? Jag går i PE, Prolonged Exposure. En variant av KBT som går ut på att återberätta traumat i detalj om och om igen, spela in berättandet och lyssna på inspelningen hemma varje dag + sk. in vivo-exponering, dvs. ex. besöka platser eller göra sådant jag undviker pga. traumat. Är tufft men jättebra. Tidigare bearbetat två andra trauman med samma metod och blev väldigt hjälpt.

Att jag startade en ny blogg... Jag vet inte. Min gamla var mest en ytlig "Idag gjorde jag det här"-blogg med typ tre läsare om dagen, haha. När jag fick börja i DBT och blev utskriven efter några månader inlagd startade jag den här i hopp om att kunna hjälpa andra eller få andra att känna sig lite mindre ensamma...

Kram och ta hand om dig. <3

2015-05-04 @ 12:24:19
URL: http://ddianasliv.blogg.se/
Postat av: Elin

Åh, vad jobbigt! Jag sover alltid runt 8 timmar. Det är ganska jobbigt ibland då jag vaknar tidigt på helgerna om jag lägger mig tidigt. Ändå skönt att vakna utvilad men jobbigt att inte kunna sova mer om man någon dag känner för det. :)

2015-05-04 @ 12:41:06
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: Sophia

Jag vill så gärna att du ska få må bra. Vi alla är värda att må bra. Varför ska sjukdomar finns och förstöra livet?
Att ha jobbiga tankar dag ut och dag in. :(
Hur fungerar din medicin? Hur många sorter tar du?
Hur mår du idag?
Kram <3

2015-05-04 @ 20:40:11
URL: http://www.soophiiiaa.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0