Ingen i ingenstans

Ikväll har insikterna gjort ont. De har inte bara varit för många och för smärtsamma utan också för allvarliga. Kroppen vittnar om den värdelöshet jag innebär, mitt liv innebär och också verkligheten innebär. Kanske är jag hård, kanske är jag bara ensam eller så är jag bara cynisk. Hur som så känns allting så jävla värdelöst. Jag fattar inte hur saker ska bli värt något; det känns som att det inte kan det så länge jag är inblandad. Mamma gråter när hon ser mina sår, som blir både fler och djupade och jag har återfått förmågan att skämmas för det. Annars var friheten från den känslan ganska befriande. Numera vill jag krypa in i mitt hörn varje gång chefen får plåstra om, vilket eskalerar i antal. Numera vill jag inte visa min kropp för pojkvännen. Numera tror jag att jag dömt mig själv till straff jag inte ens förstår hur smärtsamma de kommer bli. Numera orkar jag inte ens kämpa emot behovet av rakbladen. Numera vill jag ligga med min hund under täcket och hoppas att pojkvännen ser min dödsdom och hittar någon annan så jag får ruttna bort i min ensamhet. Jag har bra dagar, men jag glömmer att släppa in det. Det finns stunder då jag är nöjd över mina framsteg, mina förmågor och mina egenskaper och kan bortse från min värdelöshet. Det finns ögonblick jag tar ett litet ögonblicksfoto av och bär med mig i hjärtat. Inte för att platsen i hjärtat är så väldans stor, fotona många eller ögonblicken starka utan mer för att bara fylla ut tid och rum. Perfekt. Jag insåg just att jag är både patetisk och uppmärksamhetssökande, ensam och själv, självisk och feg och lite annat otrevligt. Jag är helt enkelt felet i något som borde vara rätt. Jag är ingen. I ingenstanset.

Kommentarer
Postat av: MATILDA

Det där låter inte alls bra och på något sätt kan jag känna igen mig.. Gick igenom en jobbig period för några år sedan och då kände jag så här. Jag skickar styrkekramar till dig och låter dig veta att du är fantastisk! Kram <3

2014-10-26 @ 18:27:05
URL: http://matildays.se
Postat av: Elin

Hoppas verkligen att det blir lättare snart. Skickar massa styrka och en stor kram!

2014-10-28 @ 09:08:27
URL: http://ptbyelin.se
Postat av: Sophia

Vännen du är inte värdelös. Du är jätte fin och perfekt som du är. Du är skapad till att vara den fina Elin du är. Alla är bra som dem är. Försök ändra dina dåliga tankar till bra. <3

Sv: jag jobbar på ett boende. Ska gå på rad 80% från 1 november. Det är jag glad över :) hur länge jag får gå på rad vet jag inte. Beror väl på när den personen som jag går för kommer tillbaka. Trivs bra att jobba med äldre :)
Kram kram <3

2014-10-28 @ 20:35:54
URL: http://www.soophiiiaa.devote.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Ingen är värdelös och inget är värdelös, allt har ett värde om man ger det ett värde! Egentligen är alla händelser som sker, meningslösa kanske, de har ingen mening förrän vi ger dem en mening. "det här är bra" eller "det här är inte bra", men värdelösa är dem inte.

Du är absolut inte värdelös. Bort, bort, BORT med den dumma tanken! Du är ICKE värdelös!

Svar: jaha, då förstår jag. Och joo, kanelbullar på barn-psyk är inte det roligaste. Sommarjobbade i ett sjukhus här i Stockholm under sommaren, och då var jag och lämnade ngt brev i en barnavdelning och de bakade kanelbullar. Och jag kände en sorg för att barnen är fast i sjukhuset, att de är slavar till cancern och allt det. De har inte så mycket att säga och välja mellan. Så jag förstår dig. Men du ha ändå fått saker på annat håll, du har fått en större empati-känsla. Det tror jag! Det brukar man få då man mår dåligt, man kan känna med andra. Och det kommer man långt med. Visst, har livet tagit/snott saker från dig, men å andra sidan har du fått värdefulla saker i ditt bagage som ingen tårta på ens 18-årsdag eller pengar kan ge en.

Det gäller att kunna se det fina i det fula, att kunna se det ljusa i det mörka. Och att kunna se det vackra i sig själv, trots att man i många stunder känner sig värdelös.

Du är inte värdelös, ingen annan med. Det är ingen åsikt, utan ett faktum. <3

2014-10-29 @ 20:52:04
URL: http://TheRevolt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0