En liten, eller kanske stor, fail

Igår var den en sanslöst dålig dag. Tidig morgon med hunden, som gick bra trots ångest. Hem, kämpa mot tiden, skar alldeles för djupt och allt erkändes för psykologen. Som blev mindre nöjd och skickade mig till akuten. Det gick fort där, så inom en timme var mitt blödande halshugg på armen ihopsytt. Efter informationen om att jag skurit ända in till benet och att jag var tvungen att äta antibiotika för ett sår på andra armen som var infekterat. Så fler tabletter, yey. Tog mig till praktiken där en förmaning om dessa förbannade rakblad väntade. Tack chefen. Kan hända att jag behöver höra det. Av rätt personer bara. Mamma och pappa räknas inte dit. Chefen gör det. Det mesta gick bra sen, åkte till mamma och pappa och tog det allmänt lugnt och är idag själv och klarar det bra än så länge. Känns inte alltför farligt. Det finns alltid hål att ramla ner i när jag är själv, självklart, men faktiskt, efter gårdagen känns det mesta bättre. Så bra det kan gå som sagt. Det är bara lite bittert att det sällan är tillräckligt bra för att kännas riktigt bra. Men det kanske vänder. Sen.

Kommentarer
Postat av: Kajsa-Stina

Åh vännen. Dessa jävla rakblad. Finns det inget annat du kan ta till när ångesten blir omöjligt jävla jobbig? Jag har ju börjat med mellanmål nu för att gå upp i vikt då som sagt och jag känner en jävla äcklig ångest som jag inte vet vad jag ska göra av. Både du och jag skulle behöva hitta sätt att hantera vår ångest på utan att skada oss själva <3 Har du några tips?

sv: Känner igen det där med förbjuden och mindre förbjuden mat. Om man skulle välja så är ju allt förbjudet egentligen. Bara det att vissa rätter är mer okej ändå. Mammas och pappas mat är jobbig. Särskilt pappas då han överdriver med sjukligt mycket smör i sin matlagning. Alltså det är sinnes hur mycket margarin han använder när han steker. Får ångest av att bara tänka på det. När han steker pyttipanna eller köttbullar, fiskpinnar, kött, vadfansomhelst så bara rinner det och badar i fettet. Så ofräscht och jobbigt :(

Annars tycker jag om clean mat. Sallader med kyckling/bulgur/godsaker hehe, annars typ mat från grunden som inte är halvfabrikat, som du säger. Pasta och köttbullar liksom.. Eller färdiga mixer man bara blandar ihop. Nej det känns inget vidare. Hur är det med "skräpmat" och hämtmat för dig? Unnar du dig det nångång eller går det fetbort?

Samtalet gick okej. Eller det var bra att pappa var med och sa sin åsikt om att jag inte får nån vård. Det vi kom överens om eller som samtalskontakten bestämde är ju att jag måste gå upp i vikt och det är NU. Så började äta tre mellanmål utöver alla andra mål igår och det var ett helvete minst sagt. Så mycket ångest, tårar, vredesutbrott, och tjockkänslor. Känner mig så jävla tjock idag att jag vill dö rent ut sagt. Pallar inte med att känna mig tjock och behöva gå upp i vikt. Jag gör det ju inte för min skull utan för att göra alla andra nöjda. Om jag skulle vägra mellanmålen så blir det inläggning. Igen. På samma jävla skitställe. Jag vill spränga avdelning 52a i luften. Så okunnig och idiotisk personal :'(

Kramar<3

2014-10-22 @ 14:05:22
URL: http://www.anorexinojag.blogg.se
Postat av: Amanda CL

sv: det gick superb :D

ja precis, mycket lättare att ta sig till råd där man vet att andra gtt igenom liknande saker

usch då <3

2014-10-22 @ 16:28:54
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Amanda CL

nja vi har spelat teater :) och umgåtts :D

ja jag förstår precis vad du menar!!!
kramar

2014-10-22 @ 16:54:24
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Amanda CL

nej; det va nog jag som snurrade till svaret haha
jag och min syster va på stan innan jag gick till min dagliga verksamhet och spelade teater :)

2014-10-22 @ 18:51:20
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Amanda CL

sv: nope faktiskt inte! Känner mig riktigt duktig :D

jodå fram tills kvällen har det varit helt ok :)

2014-10-22 @ 21:19:44
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Diana Doss

hur har dagen varit idag då? och hur är det med såret nu? har ni pratat om ångesthantering nånting?

sv: ja, det är det enda jag har den till :P dock läser ju föräldrarna lite mer än bara den sidan ;) men sudokut är pappas, det får man inte röra, haha ^^

aha, tänkte väl. ibland kan jag också tänka sådär, men vet i tusan om det är så bra. man stressar ju bara upp sig i onödan...

kram!

2014-10-22 @ 22:13:14
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Jag kan gissa på att du egentligen inte vill skära dig. Att du får ångest efter att du gjort det. Att du vet att det inte är en lösning, men att du när ångesten tar över ser det som en enda utväg? Stämmer det? Isf kan jag ge dig ett tips, varje gång du tar ett rakblad och placerar den gångstans, tänk:

Är det värt det? ÄR det värt att skära mig och få massa sår som jag är tvungen att bära runt varje dag livet ut? Även då det är bra? Även om bra känns avlägset i dem stunderna så vet du att det någon gång kommer bli bra. Och vill du då bli påminde om skiten då det är bra? Nej, jag tror inte att du vill det.

Det räcker med ärren man har i själen, man behöver inte fysiska ärr som belastar en med.

Hoppas det blir bättre!<3

2014-10-22 @ 23:09:37
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Mallan

Men vännen ♥

Sv; Ja men eller hur, det gör precis som det själv vill ibland. Ibland tror man att man är helt ensam om att känna sådär, men det känns lättare när andra också måste kämpa med det (även om det är tråkigt att det är så!).

KRAM ♥

2014-10-23 @ 10:40:17
URL: http://mallanolsson.devote.se
Postat av: Kajsa-Stina

sv: Tack snälla du. Det är så skönt med någon som förstår hur det verkligen är att ha denna sjukdom. Det är ett helvete som du säger att öka på måltiderna och särskilt i början. Det blir ju jobbigt med tiden också såklart som du också säger men du har rätt i att det blir lite mer hanterligt att hantera det med tiden. Det är värst i början som sagt men det är bara att ge sig faan på det. Har inte så mycket alternativ heller så det är bara att köra på.

Precis. Och salladsblad och gurka kan man ju inte leva på tyvärr. Även fast det är sinnes sjukt gott tycker jag hihi :D
Men jag är precis likadan.. Jag torkar också av stekt mat som verkligen är stekt i mycket fett. Helt otroligt vad mycket fett min pappa använder sig av i matlagningen.. Tycker du annars om att laga mat själv? Vad brukar du laga till? Jag hjälper inte till så mycket hemma utan skulle behöva göra det mer egentligen då jag också får mer insikt i vad det är vi äter och kan välja bättre råvaror också :)

Jag vill inte bli inlagd. Vill INTE tillbaka till den jävla avdelningen med dom jävla idioterna.. Vet inte vad dom ska hjälpa mig med på sikt. Matschemat är ju en del men dom verkar inte ha mycket mer innanför pannbenet som förslag på hjälp för mig. Dom hotar bara med inläggningar om jag inte skulle sköta mig men vad spelar det för roll? Att åka in och ut på en avdelning hela livet är inget liv. Kan dom inte göra nånting som hjälper mig på sikt och som varar så att jag slipper hamna i denna jobbiga sits hela tiden? <3

Kramar

2014-10-23 @ 14:04:01
URL: http://www.anorexinojag.blogg.se
Postat av: Jasmine

Elin, ta vara på dig. <3

Svar: Tålamod är nyckeln.
Jag ska dock erkänna att jag själv inte har hittat den - än.

Jag tror att ansvaret kommer i takt med självinsikten, självrespekten och livsglädjen. Jag jobbar på det.

Kram

2014-10-24 @ 19:53:25
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0