Det här med att faila

Är man en fail? Gör man en fail? Vad vet jag, en irriterande okunskap. Jag vill veta allt. Jag vill ha läst varenda bok i biblioteket, jag vill ha pratat med varenda stor man OCH kvinna för att få veta allt det som böcker inte kan säga, jag vill ha arbetat med alla arbeten för att veta hur det fungerar, jag vill ha lyckats inom mitt område, jag vill kunna allt men ändå lära mig nya saker. Moment 22. Ett av alla mina problem. Men egentligen: vad är det för fel på okunskap? Förutom att man känner sig dum - vilket leder till att man känner sig dålig - vilket leder till att må dåligt. Men utöver det, om man inte känner sig dum i sådana fall? Flyter man bara med? Hoppas att turen, fästmön, chefen ska ordna allt? (Alla har ju inte min chef liksom). Eller vad f*n gör man om man blundar vet vetenskapen, slår bort erfarenheten och håller för öronen för självinsikten? Jag kan stolt tala om att jag var sån, och kände mig, och ville vara fullständigt, död till fullo (fel uttryck). Men nu sitter jag här. Levandes, eller i alla fall överlevandes, och failar varje dag. Flera gånger om dagen. Fuskar med maten, smeker och hatar rakbladen, gråter mig till sömns och vaknar av mardrömmar. Så fail känner jag mig. Som om allt berodde på att jag inte kan vara vettig. För det kan jag. Den kunskapen verkar grävt ned sig i det fördolda. Ner under ytan i min mentala, geografiska värld. Gräva fram den kunskapen. För det suger att vara fel och göra folk besvikna. Det är värdelöst med ett ensamt liv. För någonstans finns just nu en längtan efter att få leva. Leva livet en 24-åring borde göra. Och försöka ta igen lite förlorad tid. Kanske något för sent.

Kommentarer
Postat av: Elin

Sv: Det kommer. Träna inte för ens DU känner att DU VILL träna. Låt det ta den tid det tar.

Blicka framåt, efter regn kommer ALLTID solsken. Kram!

2014-10-29 @ 07:22:41
URL: http://ptbyelin.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Jag är väl lite likadan, vill veta mkr om mkt. Men ibland får man bara acceptera att man inte kan veta och göra allt. Sedan tror jag inte heller det skulle vara kul om man var helt fullärd, vad ska man då lära sig? Se platserna av okunskap som platser som kan fullas med visdom, lärdom och kunskap.

Och till det som ligger längre ner i ditt inlägg! Det är ALDDRIG försent att må bra. Sedan behöver du inte känna någon press på att du är tvungen att må och göra som andra i din ålder. Alla har vi olika erfarenheter i bagage som gör oss till dem vi är. Du behöver inte vara någon annan än det du är. Ett mål vore att bli ett lyckligare dig, inte att leva som dem. Att se andra och sträva efter det, brukar leda till att man ger upp för då inser man att de är avlägset borta. Strävar du utifrån ditt inre, då märker du varje framsteg och det fungerar även som en pep.

<3

2014-10-29 @ 11:33:03
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Amanda CL

sv: precis!

2014-10-29 @ 14:31:38
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Jasmine

Det är aldrig för sent att börja leva!

Svar: Vändningar till det bättre uppskattas.

Kram

2014-10-29 @ 19:16:07
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Hanna

Tja.. för sent och för sent.. det är väl en definitionsfråga och jag förstår ungefär hur du känner.

Jag är hemma och nu och har återigen fått bevisat för mig att det inte finns något hopp. Hur jag än gör, vad jag än provar så lyckas jag få det att gå åt skogen.

2014-10-29 @ 21:30:05
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Elin

Sv: Faktiskt. Det var en tid då jag kände mig tvingad att träna, annars kunde jag inte äta lika mycket ex. Jag insåg att om jag fortsatte så, så skulle jag hamna nere i något trassligt träsk. Därför tog jag en månads vila från träningen och åt precis vad jag ville. Jag började då känna sug igen efter att träna och började träna för att det var roligt, var jag inte sugen på att träna någon dag så gjorde jag inte det. Simple as that.

Känner du att du verkligen vill träna så tycker jag att du ska göra det så länge du inte känner att du måste, även om du inte vill/orkar någon dag. Lär känna dig själv! :)

KRAM!

2014-10-30 @ 08:33:42
URL: http://ptbyelin.se
Postat av: Elin

Sv: Jag kände väl mest själv att jag var så pass utmattad att jag inte borde träna. Fick nästan tvångstankar att träna, men lyckades säga emot mig själv.

Jag förstår att det är svårt, känner du att du kan få rätt sorts hjälp?

Kram!

2014-10-30 @ 14:21:37
URL: http://ptbyelin.se
Postat av: Jasmine

Svar: Du ska ha stort tack för dina fina ord om mig. <3

Varje dag bjuder på nya chanser, möjligheter, ögonblick. Det gäller bara att fånga dem, ta vara på dem och samla dem på hög. :)

Kram

2014-10-30 @ 20:45:22
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0