Fortsättning

Någonstans vet jag att jag har det bra. Allt man behöver, och inte alltid förtjänar, finns i mitt liv. Jag tjatar om det. För att jag tänker på det. Hela tiden. Min vardag, mitt liv borde fungera. Jag har en hel drös med människor i kontaktboken som skulle åka över hela stan, när som helst, för att hämta mig om det behövdes. Jag förtjänar inte att må så dåligt att jag gråter på toaletten på psyk, panikångestattack-dampar i förrådet på praktiken, och skär på toan hemma. Jag förtjänar inte att ha högre krav på livet. Jag har allt man behöver. 90% av världen har sämre förutsättningar än jag. Ändå är det jag som fegar ur när slagen ska utkämpas. Ändå är det jag som gråter i chefens famn. Ändå är det jag som varje gång jag är ensam måste bestämma mig för om jag ska ta en oxascand till eller inte. Ändå är det jag som skäller på pojkvännen utan anledning. Ändå är det jag som misslyckas. Och faller. Igen.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Ungefär exakt så. Och så spär man på det med att må dåligt över att man inte borde få må dåligt för allt är ju egentligen så jävla bra.

2014-05-29 @ 10:58:27
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Jasmine

Elin, när man är sjuk och mår dåligt spelar det inte alltid någon roll hur mycket fint man har omkring sig. Man ska värdesätta det, men man ska inte må dåligt över det också.
Kram <3

2014-05-29 @ 13:43:51
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Sophia

Förstår och känner igen det du skriver. Vi vet att vi har folk omkring oss som bryr sig om oss. Som vill hjälpa oss med det mesta.
Men jag tror att vi har svårt att ta emot hjälp. Vi vill inte känna oss värdelösa på något sätt. Vi vill klara oss själva, vara självständiga. Det är svårt att släppa in någoni sitt liv som kan/vill hjälpa en.

Kramar <3

2014-05-29 @ 21:57:44
URL: http://www.soophiiiaa.devote.se
Postat av: Hanna

Jo.. men det är svårt. Har fått låna lite böcker av psykologen, senast var det en om positiv psykologi och det låter ju så fint i teorin men det känns rätt nedslående. Det är så mycket "bara" och det låter så jävla klämkäckt. Första uppgiften som fanns i boken var att skriva ett brev till någon som förändrat ens liv och berätta hur tacksam man är. Det finns ingen sådan i mitt liv. Någonstans där dök jag.. Det är en bra grej, att lära sig att uppskatta, att se det bra, att välja sådant man mår bra av men det är ju sjukligt svårt.

Nej alltså. Dom vet hur jag reagerar på förändringar jag inte vet om, hur jag reagerar på fler än en i terapirummet. Och beslutet togs inte fem minuter innan mötet. Men ja. Det är gjort nu.

Jotack jag vet. Det här jävla rensandet bland vänner som bara suger kraft eller hur folk nu uttrycker det... jag blir så frustrerad. Ja, det finns folk som bara är stendöda tyngder, som är otrevliga och egoistiska och tråkiga, dom finns det väl ingen poäng att försöka vara vän med men jag upplever det som att många inte har tålamod nog att vänta på en människa som mår dåligt. Det är ju inte som att personen medvetet glömmer att ringa eller inte har tid för att dom gör något meningslöst. Det handlar ju om att man inte kan pga måendet.

2014-05-30 @ 08:49:24
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Även om vi har det bra, bättre än många andra i världen så kan vi inte rå för att vi mår dåligt. Det ända vi kan göra är att kämpa för att försöka göra det bättre för oss själva.

Tack snälla Elin. Jaså har du varit där. Nu får jag ju nästan skämmas lite som inte har varit där för ens nu. Jag har ju inte ens sett "borgen" trots att jag åkt förbi ett antal ggr haha.

Såser är knepigt, men gott, så du gör rätt i som försöker få in det i din mat också. Vad bra att ni försöker laga så mycket mat själva och hoppa över hel- och halvfabrikat (även om sådant är okej då och då att äta också, tycker jag). Skulle den här skysåsen kunna vara något --> http://kryddburken.se/2011/02/16/pannbiff-med-stekt-lok-och-skysas/

kramar

2014-05-30 @ 10:03:00
URL: http://sessie.se
Postat av: Erica

"Jag förtjänar inte att må så dåligt att jag gråter på toaletten på psyk, panikångestattack-dampar i förrådet på praktiken, och skär på toan hemma."
Blir så glad att du skriver så! För du har rätt, du förtjänar inte det, och jag är så glad att du ser det själv! <3

2014-05-30 @ 11:30:15
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Diana Doss

sen måste man ju skilja på psykisk och fysisk ohälsa. ja, du har det bättre än många på vår planet rent fysiskt. men sen finns det ju orsaker som ligger bakom till varför man mår dåligt psykiskt, och inga orsaker är dåliga. orsak som orsak, det är det man måste jobba med. och ibland måste man bara få vara. tycka synd om sig själv. en stund. men sen gäller det att ta upp kampen igen.

sv: jaså? nej, inte direkt. jag har spelat lite då och då bara med vänner eller familj, på skoj liksom :) spelade du i nån klubb när du var liten eller?

jag lär märka om det blir för mycket ;) nej men alltså, när det är kortare perioder går det väl an, även om det är jobbigt. men man tar sig igenom det. dag för dag. skulle det fortsätta en längre tid vet jag inte hur det skulle gå. men får väl hoppas att det lugnar sig lite nu, vilket jag tror att det kommer göra.

"var" bra? du ÄR duktig på att skriva. så utnyttja det till din fördel. det var vad jag gjorde, därför jag skaffade bloggen + vanlig dagbok. det hjälpte mig enormt.
kram!

2014-05-30 @ 15:38:46
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0