Uppskattas inte: kaos

Idag har jag sett den baksida av psykiatrin jag sett för många gånger men varje gång hoppats att det var den sista. Det verkar aldrig bli det dock. Det har varit ett fullständigt kaos på avdelningen.
 
Dagen började i ilska då tre personal ägnat hela sin morgon åt att sjasa upp mig. Det är ungefär den tid jag uppmärksammats med idag. Resten av dagen har varit en bråkkamp, kämpa-mot-rakblad-på-icakamp, peppa-inför-jockekamp, stå-emot-att-ha-fullbordat-sex-i-samtalsrummet-kamp, inte-fullkomligt-hata-psykiatrinkamp, och till sist en kamp för att inte ge upp. 
 
Det mest tongivande idag har nog varit eftermiddagen som började vid lunch med viskningar om utskrivning av de två som kommit in sist, och varit bland dom som mått sämst under dagen. Vartefter det blev klart att utskrivingen av dessa två faktiskt skulle bli idag, en söndag, höjdes rösterna. Alla är självklart rädda för att bli utkastade för tidigt men vi är ändå måna om varandra, vi är en utsatt grupp, vi psykiskt sjuka. Det ledde till att den maniska tjejen som är här sprang runt och skrek över hela personalen att hon "ska sätta dit alla fittor" när hon gått klart sin utbildning. Ungefär samtidigt satt halva patientskaran och väntade på att klockan ska slå halv så vi får gå ut och röka men fick istället se alla fem personal stå och titta på när pojkvännen till en av de utskrivna patienterna tar henne i ena armen och personalen BÄR ut henne i andra. När personalen släppte henne för att stänga dörren föll hon ihop. Av ångest. Och de skrev ut henne...
 
Allt leder i sin tur till att min rumsgranne skriker och gråter att hon också vill bli utskriven vilket jourläkaren säger att hon inte kan gå med på men att de ska prata om saken när hon tagit sin kvällsmedicin, vid behovsmedicin och för kvällen tillsatt medicin. Vilket i sin tur ledde till att avdelningens mest tablettkära patient också ville ha mer medicin vilket leddentill att resterande patienter ville gå och dö för att de inte orkade mer av dagen. Vilket ledde till att hälften av oss nu ligger och inte kan sova på grund av allt kaos och andra halvan däckat av samma kaos. Jag tillhör den senare halvan. 
 
Det var min dag i långa drag. God natt och må högre makter låta er slippa slutenvård på en psykavdelning.  

Kommentarer
Postat av: Silverglitter

Fan, utskrivningarna alltså... plötsliga utskrivningar leder ju typ alltid till att personen i fråga är tillbaka illa kvickt ändå, men i ännu sämre skick än första gången.

Jag hoppas det kan bli lugnare för dig idag. Min erfarenhet är att det i alla fall är aningens bättre när det inte är helg och alltså inte jourtid längre. Jag hoppas också du slipper bråka för det verkar hemskt.

Kramar.

2014-02-17 @ 07:06:09
URL: http://silverglittrande.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0