Frustrerande samtal

En sån här dag verkar det bli; en jobbig, slitsam, plågsam och fullständigt värdelös dag. Såna behövs väl. Bara inte så här många tack. Är så trött på allt, inte alls pepp på att försöka stå ut i detta kaos. Om och om igen utan att komma någon annanstans än hit, till det här. Jag känner mig mest värdelös och hopplös och mest till besvär för alla. Det gnager i huvudet att faktiskt, det är mest av allt själviskt av mig att lämna det här, men samtidigt finns det där; det blir en lättnad för resten av världen om jag inte fanns. Ingen som förstörde, rymde, ljög, hatade, svek. Ingen Elin och ett antal mindre problem.

Det sa Gun igår, min favvotant på äldreboendet, att jag sviker så många om jag lämnar. Skulle nog inte bli så poppis om personalen fick veta om alla mina och Guns samtal. Hon vet alldeles för mycket egetligen men jag tänker inte ljuga för henne så när hon frågade om mina senaste synder, som så tydligt syntes på mig (what?) var det inte så svårt att ta det beslutet att berätta som det var och är. Hon blev faktiskt inte så ledsen. Mest besviken och lite arg. Det var dock dålig tajmning att nämna att jag faktiskt jobbar på hennes servicehem, så jag gav en liten kort kommentar om att hon inte ens borde veta det här. Hon gav till en liten fnysning och jag gav upp att slippa prata med om det. Hon fortsatte med att berätta om att det är en förälders värsta mardröm, att det är det yttersta sveket av ett barn, att det gör så ont i så många människor om jag lämnar detta liv. Det var inte riktigt det jag ville höra men det var ju inte så oväntat att hon inte sa det. Hon är för klok för mig. Jag har faktiskt ganska många kloka människor runt mig. Fler än jag förtjänar.

Nu har jag ägnat en timme åt att skriva ett helt värdelöst inlägg, men det är ungefär det här som spökar runt i mitt huvud och då får det helt enkelt hamna här.

Kommentarer
Postat av: Mallan

Gamlingar är underbara, skönt att ha någon som lyssnar :)

2013-02-06 @ 20:59:37
URL: http://mallanolsson.bloggplatsen.se
Postat av: Mallan

Sv; Jag vet inte vilken typ av behandling som skulle kunna hjälpa mig, känns som att jag provat det mesta. Men ska inte ge upp riktigt ännu, ska prata med A först imorron och se vad det ger.

Men det är väl skönt att du känner att du passar ihop med lite äldre, det är absolut inget konstigt med det. De har ju varit med ett tag och kan många gånger komma med goda råd och ideér. Tycker du ska fortsätta prata med dem, de får ju dig att må bra?

Kram ♥

2013-02-07 @ 06:13:31
URL: http://mallanolsson.bloggplatsen.se
Postat av: Linnéa - För mycket tankar, för lite förstånd

Det känns som att du har en förmåga att uppskatta människor och se det vackra inom dem. Härligt att du har fått så bra kontakt med Gun. Oavsett vad personlaen skulle tycka om det.
Kram ♥

2013-02-07 @ 13:05:08
URL: http://stjarnmoln.blogg.se/
Postat av: Diana Doss

för det första var det inte alls ett värdelöst inlägg. för det andra verkar Gun vara riktigt klok och väldigt bra för dig att ha som stöttar dig. Att kunna prata med och få stöttning från vuxna tycker jag är så värdefullt för de ser saker med andra ögon.
för det tredje så har hon fullständigt rätt i att du sviker mååånga om du avslutar ditt liv. det gör inte saker och ting lättare för dem att förlora en vän/dotter/släkting/syster och bearbeta den sorgen för att ta sig vidare i livet.

sv: tack elin, du har så rätt. det är ingen idé att försöka skynda på processen för mycket och leta massa genvägar för att sedan falla pladask ner lika snabbt. bättre att ta det sakta men säkert så man hinner med att bli någorlunda stabil.

jo, det kan jag iofs förstå. men finns det inte någon i närheten som du kan kalla på om det blir för jobbigt att vara ensam då?
kram

2013-02-07 @ 19:06:55
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Mallan

Sv; Nja ett behandlingshem tänker jag inte alls lägga in mig på. Var inne på avdelningen ett tag och aldrig mer. Aldrig. Får fortsätta hoppas att det snart blir bättre.

Men då har du ju faktiskt en förklaring till varför det är som det är. Rätt skönt :)

kram

2013-02-07 @ 19:39:28
URL: http://mallanolsson.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0