Fettlager är inte fulare än revbensmager

Jag har kommit på att de närmare 20 kilo jag har gått upp från min lägsta vikt inte bara gjort mig tjock. De har gett mig underhudsfett som innebär att jag kan gå igenom mamma och pappas rum utan att hacka tänder (de har cirkus 18 grader i rummet), jag kan numera ha vuxenkläder, idag kan jag gå i bara två tröjor men ändå gå från bilen in till huset. Nu för tiden är jag tjockare än jag någonsin trodde att jag skulle bli igen och det innebär att mitt hjärta slår rätt för det mesta, att jag kan andas utan att det gör ont, att jag orkar gå upp för trappan utan att behöva ta paus, att jag inte fryser jämt, att mina händer inte är vita, att mina ådror inte lyser, att musklerna inte är helt förtvinade, att jag inte springer på svältmoln, att jag kan äta utan kräkreflexer, att huvudet inte dunkar ständigt, att det inte svartnar för ögonen varje gång jag reser på mig. Det innebär hundra saker (plus några till) som är positiva och är framsteg och viktiga element på vägen mot friskheten.

Okej, jag kan inte ha alla kläder jag en gång kunde ha, jag känner inte den där kontrollen jag trodde att jag hade, jag kan inte känna att jag är bra på något, inte ens på att svälta, jag kan inte räkna mina revben utan att dra in andetag, jag kan springa ute på grusvägen och inte känna svälten, jag kan inte enbart älska anorexin, jag kan inte få kommentarer om att jag är för smal, jag får inte höra av mamma och pappa att jag kommer dö av ätstörningen (numera kommer jag istället dö av självmordstankarna och borderlineproblemen). Jag får helt enkelt inte bekräftelse på att jag gör något rätt. Vilket var en av anledningarna (en av de små) till att jag fortsatte svälta.

Nu har jag babblat utan att säga något vettigt så jag säger så här;
fettlager är inte fulare än synliga revben och att vara mager.

Kommentarer
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag vet att du är betydligt vackrare med dessa 20 kilo plus än vad du var innan. Men fortfarande tror jag att du är för smal:(

Du är bättre än du själv tror♥

2013-02-18 @ 17:15:28
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Diana Doss

känner igen mig i hur du tänker. men egentligen, vad är mest värdefullt, det som står i första stycket eller det som står i det andra? att du har tagit dig ur svälten visar bara hur stark du är och att du kan om du vill.

sv: varför har du så svårt att sova då? har du inga sömntabletter?

jadu, jag vet inte... pappa köper från en brödbuss som står på stan på torsdagar, men på caféer borde det väl oxå finnas tycker jag? har inte kollar runt...
kram!

2013-02-19 @ 00:19:25
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0