Ännu en dag hos farmor

Idag var vi återigen i Falun hos farmor. Idag var det pappa istället för mamma, så jag har väl ingen att jämföra mina jämförelser med. Skillnad mellan idag och igår menar jag, är ju bara jag som sett båda dagarna. Men jag får väl lita på mina egna åsikter och funderingar. För en gångs skull kan det ju ligga något bakom dem. Hur som helst, till farmor då. Hon hade samma rum som igår och jag insåg när vi gick hem att jag tidigare under dagen gått den där vägen utan att behöva tänka på vart jag skulle gå. Min kropp visste redan. Jag hatar denna självklarhet i att jag lär mig vägarna jag ska gå när jag är på ett sjukhus. Tack psyk för den förmågan ni gav mig. Jag gillar den inte. jag hade hellre gjort som mamma; vimsat runt bland alla hisshallar trots att hon gått genom de där korridorerna hela dagen. Jag hatar sjukhus, och som sist jag hälsade på farmor på ett sjukhus var det inget roligt besök. Det var både framsteg och steg tillbaka sedan gårdagen. Hon hörde mycket bättre idag, jag behövde inte säga det som andra sa, hon hörde ändå. Dessutom hade hon inte alls lika ont som idag, idag kunde hon röra sig utan att börja gråta. Det jobbigare var att hon hade sämre minne, betydligt sämre. Hon var helt säker på att hon varit med mig och pappa hemma i Korsån i natt. Hon mindes inte heller att det var mamma som var med igår, inte pappa. En hel del konstigt. Synen var också sämre, och koordinationen var urusel, men det kan den ju varit igår, vi hade ju ingen möjlighet att se det. Det som känns lite bättre mitt i allt detta är, förutom väldigt bra personal, att avdelningen hon antagligen hamnar på när hon är frisk nog medicinskt sätt att lämna sjukhusavdelningen men inte frisk nog att klara sig hemma, avdelning 58, är en avdelning hon varit tidigare på, och hon sa senast idag att den är väldigt bra och att om hon inte kommer hem utan blir kvar på sjukhuset är det den bästa platsen. Så ja, hon kommer inte vantrivas, vi kommer veta det och kunna känna oss trygga med att hon kommer må så bra som hon kan där.
 
i övrigt mår jag inte särskilt bra. Ätit två pannkakor. Jag som älskar pannkakor ju. Varför så jobbigt att äta det? Kan det bero på vågen..? Ställde mig på den igår, inget bra beslut. Ingen bra utgång heller. Hur kan man hata sig själv så mycket?

Kommentarer
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh jag vet ju hur mycket din farmor betyder för dig, måste vara jobbigt att se hur hon blir sämre, men samtidigt var det ju en del framsteg där.
Nej där har du rätt, bara för att hon hade bott närmare er hade ni ju inte kunnat ta hand om henne så som hon behöver, men det kanske hade varit en lättnad för dig att kunna hälsa på henne oftare?

Ärligt talar är jag inte helt säker på vad bror pluggar, tror att det är ljudtekniker eller något sådant.

Vi ska lämna in bilen - igen. De ska fixa skadan som blev efter att någon försökte göra inbrott i den när vi var i Småland. Och jag klarar verkligen inte av att åka buss/tåg/spårvagn så då MÅSTE jag avstå träningen. Hatar att jag inte kan och vågar:'(

Kramar

2012-11-29 @ 19:58:35
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: fanny

Jag älskar också pannkakor x)

2012-11-29 @ 22:53:27
URL: http://blanchettleaf.blogspot.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

sv: Jo bilarna har krånglat lite väl mycket kan jag tycka. De ger en extra stress, även om det inte blir så mycket mitt problem så påverkar det.
Haha, jo nu är det bara det att jag har ca 1 mil till stället jag tränar på. Vet inte om jag hade fixat att cykla dit, träna och sedan cykla hem. Känns lite mäktigt även för en frisk person kanske.

Jag håller mina tummar för att det bara blir framsteg för din farmor nu, hoppas du vet det<3

2012-11-30 @ 00:20:17
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Jasmine

Sänder dig kilovis med omtanke. <3

Svar: Tack för din kommentar till mitt inlägg om mig och R.

Jag beklagar att din farmor är så dålig. Vi får hoppas på det bästa.

Jag mår okej. Stressen som jag har känt sen jag fick jobbet har börjat lägga sig, men än så länge har jag ingen lust att ta tag i dagarna.

Kram

2012-11-30 @ 12:43:25
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Erica

Bra att hon (om hon inte kommer hem) får komma till just den avdelningen iallafall! <3

2012-11-30 @ 12:44:40
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Liseberg får sig nog ett besök imorgon, om vädret är okej, sen blir det nog en runda nästa helg också för då kommer troligtvis pappa och syster hit och de vill till julmarknaden skulle jag tro.

Jag tränar inte sönder min kropp, jag tror inte det i alla fall.

Nej förstår att ni inte orkar<3

2012-11-30 @ 13:40:59
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Diana Doss

vet inte hur många smaker det finns..? i cookie dough är det vaniljglass, kakdeg och chokladbitar ^^

ja, verkligen en utmaning att hålla reda på allt och komma ihåg allt!! men som sagt, får försöka tänka logiskt bara.
kram

2012-11-30 @ 14:56:50
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Eveliina

Hoppas hon blir bättre!! Och hata inte dig själv, du duger precis som du är, vännen! <3

Sv: Tack, du med!! Ja, jag vet. Är nog en grej jag behöver jobba med om jag vill.

Okej, hoppas du får vara kvar där du praktiserar nu då!
Kraam!

2012-11-30 @ 17:03:45
URL: http://cupcakedream.bloggplatsen.se/
Postat av: Mallan

Beklagar verkligen att din farmor är så dålig, man är aldrig förberedd när någon blir sjuk.

Nä du har rätt, kan ju alltid hoppa av dagvården om det inte funkar.

I helgen blir det en massa julpyntande, träning och julskyltning :) Vad ska du själv göra?

Kram

2012-11-30 @ 18:39:59
URL: http://mallanolsson.bloggplatsen.se
Postat av: Hanna

Håller en tumma för att din farmor klarnar till. Det är tungt att se dom försvinna fast dom rent fysiskt är där. Dom älskade alltså.

Ja, när bilden togs för över sju år sedan var jag rätt nöjd med hur jag såg ut. Inte värre komplex än någon annan. Nu ser jag inte ut sådär längre. Det där är ett år före min första psykvistelse, det är nästan ett år före min första självskada. Det är före allt brakade totalt. Inte för att jag var frisk en jag höll ihop aningen bättre.

2012-12-01 @ 11:07:56
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0