Tankar om sjukdom

Ligger här mitt i natten och känner ingen som helst sovtrötthet. Bara ren utmattning. Så natten leder mest till lite udda tankar. Hamnade här mitt i en dialog med mig själv. Vet inte vad den genererar till men det gör väl detsamma, vad kan man vänta sig vid en tid som denna. Funderingen gick i alla fall kring sjukdomar, sjukdonsbild och hantering av det hela. Har mött många människor, och tack och lov är majoriteten av dessa egna individer som har egna särdrag och egenskaper. Och tråkigt nog många särdragna sjukdomar. Alla har vi en egen variant på dem och lika många olika sätt att se på dom. Inte heller hanteringen och livet med dessa sjukdomar är likadana till fullo. Det är en av de viktigaste orsakerna till varför jag är trogen öppenhetsmentaliteten. Jag är övertygad om att desto fler berättelser om livet och människan desto fortare och bättre kan också vi som idag anses som störda, galna, fel, ojämlika och mindre värda få en möjlighet att existera på samma villkor som dom som inte riktigt förstår vår värld som den är nu. Men för mig finns det också en gräns. Sjukdomen, eller sjukdomarna i vissa fall, eller ja, många fall, är en del av oss. Vilket den också önskas ses som. För mig känns det i vissa lägen som att hela jag är sjukdomen, Elin är långt borta, försvunnen. Och det är det sorgliga. Att sjukdomen är jag. Jag är sjukdomen. Hur stor eller liten sjukdomen egentligen är är inte särskilt viktigt, huvudsaken är vad jag gör med den och mig. Den är en del av mig, men kampen för att den delen ska bli mindre utkämpar jag alla gånger ork och möjlighet finns. Men är sjukdomen något att skryta om? Ska sjukdomen sökas för att det är en sjukdom eller för att den är förklaringen på något sjukt? Själv föredrar jag det sista. Det tog mig flera år att acceptera mina sjukdomar. Idag är jag stolt över att jag lyckades med det, det har hjälpt mig, men sjukdomarna i sig är inget jag är stolt över. Jag är stolt för det jag lärt mig och kan se att det betyder något. Men jag är inte stolt för att jag kan hitta massa symptom på sjukdomar och hitta hela sjukdomar för den delen, om jag letar. Jag önskar att jag vore stolt över hela mig, allt av mig, men det gör jag inte. Men jag tror det är en viktig del av friskhet, mer friskhet i alla fall. Jag är glad för att jag har förklaringar, på en del, på varför jag är som jag är men det är inte bokstäverna på pappret jag vill åt, jag vill lära mig leva med det som bokstäverna på pappret betyder, leva på ett bra sätt.
Kontentan, typ, är att bär huvudet högt, för den du är, inte för sjukdomarna, sträck på ryggen för att du är annorlunda, inte för att du är sjuk, andas för att du försöker leva med sjukdomarna, inte för att vara sjuk och sedan leva. Älska dig själv för att du en dag kan göra underverk, även med de sjukdomar och hinder som de utgör.

Kommentarer
Postat av: Thessan

Tack fina du! Dina ord gör mig så glad!!! Det känns helt ok nu, har friskförklarat mig själv från denna förkylning =)

2012-06-17 @ 07:33:37
URL: http://amigurumiblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Älsk, det är på natten man börjar tänka och grubbla. Jag tycker om dig trots dina sjukdomar och visst borde vi ha rätt att få leva på precis samma villkor som alla andra. Vi är inte galna.



Men jag är frisk, behöver inte ta mer prover och vill inte äta mediciner. Sådant skrämmer mig. Tror du att dina nya tabletter kommer hjälp? Lova mig att inga mer överdoseringar sker<3



Jag fick inte så många fina bilder. Inga fina bilder alls:/



kramar

2012-06-17 @ 10:55:57
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Kashma Izat

Sv: Du lyckades verkligen få mig att må bra av den kommentaren! :)



Jag har inget planerat alls... Blir nog det vanliga, dator.... Mitt liv är så dystert, vill att något ska hända någon gång

2012-06-17 @ 15:49:51
URL: http://kashmaizat.com
Postat av: Jasmine

Ett mycket intressant inlägg som jag anser är minst sagt tänkvärt. Tack, Elin.



Svar: Tack för att du tror på oss, på mig och Rickard. Jag hoppas att vi kommer få svar på frågan om vi kan leva ihop; det är som sagt nästa steg i vår relation.

Tack för att du visar intresse och gärna engagerar dig, det betyder.



Jag hoppas att du får tillbaka livet som du önskar dig och att denna sommar blir lättare än den -08.



De närmaste dagarna har jag försökt återvända till verkligheten. Jag har jobbat, tagit hand om datorn och allt här så gott jag har kunnat samt packat flyttkartonger. Om två veckor går flyttlasset, då flyttar jag med mammas hushåll till ett nytt ställe, dock i närheten av samma stad.



Vad gör du själv nu för tiden?

Kram <3

2012-06-19 @ 22:07:54
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0