I don´t know how this could happen

Jag duschade igår. Jag hatar att se mig själv. Gör det för mycket ändå eftersom varenda spegel jag går förbi visar min kropp, blickarna dras till fönstret. Varje gång blir jag allt fetare. Så igår i duschen slutade det med blod. Nya skärsår. Och när jag drar ur balsamet ur håret följer stora tovor med hår med. Jag vet så väl vad det betyder. Vitaminbrist. Till följd av för lite näring. Det betyder alltså att jag ätit tillräckligt lite. Jag är hemsk. Fel, feg, förstörd. Men jag är ändå glad. Eller nej, jag är deprimerad. Det är ÄS som är så glad. Nöjd med mig själv.

Utdrag ur dagboken från på september 09

Dagarna innan min 18e födelsedag 
http://foreverhopeless.blogg.se/2008/december/kaos-och-uppgivenhet-ar-allt-som-ar-kvar.html#comment

Jag minns inte min 18-årsdag. Jag minns inte om jag var utanför psyks dörrar eller ej. Nu vet jag att jag inte var det. Mamma och pappa och bror kom dit. De ville göra mitt liv värt att leva. Då tyckte jag inte det. Då tyckte jag det ännu mindre än nu. Då tyckte jag, och försökte under i princip varje permission. Jag minns dock julafton. Jag fick åka med mamma, pappa och bror upp till farmor. Jag fick underbara presenter, särskilt Narnia-böckerna men i en stor bok. Jag läste sista raden den 28. Jag hörde hur mamma grät i farmors kök. Jag minns hur lite jag tog mig upp från soffan. Men jag fick fira jul. Jag har inte missat någon jul. Födelsedagarna har jag missat. Sen var permissionen slut dagen därpå. Juldagen. Den dagen minns jag inte. Jag blev utskriven månaden därpå. Efter många, långa, smärtsamma, hopplösa, sömnlösa, elaka, ensamma dagar fyllda med skrik, nedvärderande sköterskor, likgiltiga läkare, bråk, middagar i toaletten. Men det fanns fina stunder där också. Dagen jag träffade Nemo. Dagen jag och A. spenderade största delen av dagen i soffan. Dagen då mamma och pappa kom med hembakade bullar och vi satt i soffan och åt dem hela kvällen. Men den finaste dagen av dom alla var när mamma och pappa kämpade, kämpade för sin dotter, mot läkare, mot vården, mot allt som gjorde mig illa. Pappa grät, mamma skrek. Mamma stod kvar där, trots allt innan, pappa stod kvar där, trots kvällsmötet  han skulle varit på. De stod där, bredvid mig - sönderdrogad och lät mig inte förlora kampen mot det som var nära att döda mig. Det fanns dagar då de nog velat slippa se mig, det fanns dagar då de kände sig svikna, det fanns dagar då dom kände sig värdelösa, det fanns dagar då de inte orkade kämpa, det fanns dagar då de inte orkade prata, det fanns dagar då dom inte visste vad de skulle göra, det fanns dagar de inte gjorde något alls. Men det var bara dagar. Dagarna gick och det kom dagar emellan där allt var lite lugnare. Det kom dagar då det var lite lättare att vara föräldrar. Nu utgör dagens dagar ett helt annat liv än dagarna som var då. Och det är ett helvete i sig. Men det här helvetet är inte lika förvirrande. Nu vet jag att trots de dagar då ingenting fungerar varken för mig, varken för mamma och pappa, eller för andra, de dagarna är ingenting mot allt det vi klarat. De dagarna har ingen makt över oss längre. Nu finns det andra dagar, smärtsamma dom också, men nu är vi på samma sida. Jag står på deras, och dom står på min. Men framför allt står vi på vår sida, ingen annans. Bara vår. Och idag är det allt som behövs. Som behövs för att jag kan se att det visst finns något vackert i livet.

Kommentarer
Postat av: Anji

Tack fina du. Du svarar när du har tid :)

Det kändes bra i Gbg även om det var lite jobbigt men hann inte tänka efter utan jag försökte bara leva lite, även om det var jobbigt. Jag vet inte om jag skall prova matschemat, får se, skall ju tillbaka till dietisten snart igen. hur har din helg varit och hur mår du? Kramar

2011-07-25 @ 12:30:19
URL: http://isallaboutcontrol.blogspot.com
Postat av: Lillan

Lilla vännen, hamna inte där i djupet igen. Lova♥♥Nej, idag vill jag inte leva, inte tänka, inte finnas. Mörkt..

2011-07-25 @ 12:38:34
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Anji

Jobbig läsning, jag känner mig igen mig så väl. Du får inte hamna där igen vännen. KRAM

2011-07-25 @ 14:45:02
URL: http://isallaboutcontrol.blogspot.com
Postat av: Diana

du är väldigt duktig på att skriva ska du veta. men väldigt tragisk bakgrund du bär på, jag är glad att du inte är kvar på psyk och jag är glad att dina föräldrar kämpat och brytt sig så mycket om dig. att de gjort vad de kunnat och inte svikit. du har kommit långt och fortsätt framåt så kommer dagarna bli ännu bättre min vän <3sv: kan inte personen komma till dig istället? eller iaf nånstans dit du kan åka?ja, det har jag nog. tycker dock inte om fiskar, bara om det är utomlands och man snorklar ;)

aha, nej i vattnet har man inte riktigt samma koll. men kan du bada i pool då? :)ja, det underlättar otroligt mycket att ha nån som förstår och vet vad man behöver höra!sådär, jag har inte börjat riktigt än, väntar fortfarande på fler bilder... men det är ju kul om det blir bra ;)

aha, då kanske det är skönt att bara vara hemma och återhämta sig? :)kram!

2011-07-25 @ 16:14:18
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: camilla

ÅÅÅ vad ledsen jag blev när jag läste de :/Haha ja du jag har nyss hällt i smaskat i mig 200g choklad xD de va inte alls meningen, skule ta en ruta men oopps, känns sisådär nu faktiskt, lite jobbigt. för dig idag?:Dhaha nää jag va kanske mellan 10-12 år:P minns du när du åt din första hela pizza?xDOkey dumt o träna i lag då om du känner den pressen men jag kan övertyga dig om att du inte alls är dålig min vän.Det är en festival med musik, sånna där försäljningsställen osv du vet?:D tivoli hihi:D

Kram på dig

2011-07-25 @ 17:55:57
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Ca

jaa min helg VAR bra. Ända tills det tog slut med min pojkvän....helt knäckt, förstörd och arg som ett bi. Ibland önskar man att allt inte kom på en gång, ellr att man bara drömde. Hur är allt med dig?

kram

2011-07-25 @ 20:18:29
URL: http://onestepforwardtwostepsback.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Det där var så grymt starkt skrivet. Jag blir stolt över människor som dig och din familj.

2011-08-07 @ 13:03:29
URL: http://tankanytt.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0