Har något att säga

Varning: inlägget kan anses som triggande. Hoppa till sista stycket, där finns "vanliga" ord.

Idag har varit en slitig dag. Ni vet hårdjobb och kamp från början till slut. Jag har hatat och hatat livet lite till, om och om igen. Inte för att jag mådde bättre, eller för den delen, sämre av det. Har ätit glass. Köttbullar gjord av kyckling (avskyr vanliga köttbullar), lite potatissallad och måååånga geléhallon. Trots att inte mycket har hänt som jag kan skriva om är jag trött. Het slut snarare. En bekant (dagmamman jag hade när jag var liten) var hit med sin karl, de bor i samma by, vi har känt varandra sen vi flyttade hit. Dottern är ett år äldre än mig och sonen gick i samma klass som min bror hela låg- och mellanstadie. Ibland försvinner den friska Elin och äs tar över min hjärna. Tar över hela mig. Helt plötsligt finns det inte alls ett tiotal skärsår på låren - för jag har ju inte skurit sen länge. På en sekund har jag-mår-mycket-bättre-visan blivit en stark fasad. Och utan att jag behövt tänka i fem led för att komma på att säga något klokt har orden: jag är säker på mig själv. uttalats. Inte är det den så kallade friska Elin som kom fram till att säga alla dom där lögnerna. Men vad gör det egentligen? Det finns ingen som förlorar på att jag säger så. Dom (dagmamman och hennes man) kan lugnt konstatera att jag log, åt glass OCH jordgubbar, gav småironiska hugg på min mor och far, för att sedan skicka vidare den hälsningen till resten av byn. Inom en vecka vet alla dom vi känner att jag mår bättre och har dessutom hunnit säga till mamma (som säger till pappa)  att det ju är helt okej att hon kan ta det lugnt, jag mår ju toppen nu. Dom slappnar av, byn och bekanta behöver inte sucka så fort de hör mitt namn, jag kan fortsätta må kaos i ensamhet utan att andra lägger sig i, och kan i egen takt ta mig åt något håll.

Ni som har vågat och tagit risken att läsa ända hit, tänk på att göra precis tvärtemot vad jag gör. Då löser sig det mesta.

Som sagt, ett aningens negativt inlägg. Men jag ska egentligen inte klaga. Jag mår ju faktiskt mycket bättre (och vägar aaaaaningens mer nu än när jag mådde som sämst), och jag orkar mer nu. Synd nog kom inte Maria, men det tar vi igen nästa gång. Nu ska jag nog dra mig tillbaka till soffan där far och bror tittar på motorprogram som det låter.
God natt.

Kommentarer
Postat av: Diana

finns det ingen du kan berätta sanningen för? du mår inte bättre av att låsa in allt inom dig, man måste ventilera lite ibland... <3sv: ja, precis! det känns mycket bättre att säga att man har varit ute :)

oj, det var ingen liten tomt! :obåde ja och nej, det beror på var jag badar och med vilka :P med mina kusiner är det alltid skoj speciellt i kalkbrottet för då klättrar vi alltid på klippväggarna ;) men att bara bada i en vanlig sjö eller så är inte lika kul, men kanske skönt att svalka sig med ibland.

dock är det mindre kul att visa sig i bikini, men jag låter inte det hindra mig...

tycker du om att bada? :)åh... :/ hoppas du vaknar upp till en bättre dag imorgon iaf! <3ja, det blir sånt kaos i huvudet när man går upp och äs säger ifrån, men man får försöka stå ut på nåt sätt.ikväll har jag suttit och pratat med min "syster" (brors fru) jättelänge, det var mysigt! :)

vad har du gjort? :)kramis!

2011-07-24 @ 00:11:05
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Jessica

Svar: tyvärr Elin inser jag nu att jag inte klarar detta själv så hur mycket jag än avskyr att erkänna det så vet jag att en höst på en ätstörningsmottagning på östra sjukhuset här i Gbg är ett faktum.

2011-07-24 @ 00:14:03
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: bortavidmolnen

tack för dina stöttande ord!

glöm inte att du är stark med. kram

2011-07-24 @ 00:14:25
URL: http://bortavidmolnen.blogg.se/
Postat av: ch

jag tror att jag gått ner eller är så målmedveten så kommer nog gå ner 5 kilo under den här månaden, sen så kör jag vidare. lagomt av allt. äter enligt GI och har gjort de sen sååå länge. är fortfarande sjukt rädd för kolhydrater men de kommer mer och mer :) och ja! knäna klarar träningsdosen så länge jag vilar rätt :) ska tänka på de...hur ha de gått för dig sen sist? längesedan jag bloggade och kollade bloggarna som är på min favorit (du är en av dom så jag bruka vanligvis följa din blorr :) ) vad är du inne i för flow?

2011-07-24 @ 07:08:17
URL: http://attvarjedagutmanas.blogg.se/
Postat av: camilla

ÅÅ <3<3 hur känns allt idag?JA du har nog rätt, man får liksom svårt tillslut o se vad som är sanning o vad som e typ inillning, men jag blri glad av vad du säger:DHaha de e grönsaker o kebabsås typ xD så e de ju basen med ost, skinka också:) men gilalr vesuvio eller calzone allra bäst:D annanas på pizza brukar jag alltid pilla bort om jag får det haha:PJo jag vet inte, höjdhoppet visar sig väl sen om de blir på skoj eller om jag börjar tävla igen, det eror på hur högt jag kan hoppa igen. Får se helt enkelt. tror du att du kommer börja träna?å åsåånna dagar e jobbiga :/ dagar aman måste kämpa för att vara glad, trevlig osv fast allt bara känns skit, då blir det de där påklistrade leendet för mig. tur är så händer det allt mer sällan nu :)

Jo igårkväll mådde jag bra, åt lite mer godis än vad jag hade tänkt mig men vad sjutton gör det om 100 år? xD

vad ska du göra idag?Kram på dig

2011-07-24 @ 07:11:06
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Lillan

Du ska inte behöva låtsas gumman, men jag vet, man gör det automatisk för man vill inte ha några frågor. Man vill kunna ha sin egna värld, fast i hemlighet. Ingen ska ju få veta.

Men jag hoppas så att du kommer på bättre tankar. att du verkligen vill kämpa för att leva. Hur ska jag annars någon sin kunna träffa dej i framtiden:)Nu kämpar vi, right?Love you♥

2011-07-24 @ 07:15:17
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Julia

Haha nee jag bara hittar dem typ :P du får sluta leta så kanske du hittar dem !Joo de är bra att göra, så du gör dina bra och dåliga erfarenheter till något bra.Min pappa vill inget, han bryr sig inte. Du känner honom inte, jag lovar han bryr sig inte.

2 veckor känns som en evighet.. känns för jävligt länge att äta riktigt. Fattar inte hur det ska kunna bli 3 och det kommer det bli, tyvärr.

Nee jag tror inte på mig själv, mm joo det kanske går.Jag tror det skulle gå att byta kontakt men..

inget som jag testa så har ju funkat direkt mår ju inte direkt bättre om men ser för ett år sen.. så kanske ska testa, ska bara ta upp det med mamma oxå.kram

2011-07-24 @ 09:47:37
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: Ca

Jaa, det där med träning kanske man blir sugen på sen igen och kan känna gjädje för när man väl har energin och vikten till att klara av det.Nee, jag måste släppa taget. MÅSTE MÅSTE men det där lilla steget. Den växande ångesten. Den är så påtaglig och stark!Jag har gått och blivit förkyld och är sjukt hängig så har blivit en lugn helg för mig. Själv då?

kram

2011-07-24 @ 10:14:41
URL: http://onestepforwardtwostepsback.blogg.se/
Postat av: Hanna

Glass (och mat) är gott så frågan är varför ska man må så dåligt av det? Jag är så splittrad, som hela själen är en sprucken spegel som långsamt långsamt tappar bit för bit. Jag tror inte es det blir lättare en dag. Jag gör inte det. Jag tror det är så här jag ska leva. Så läng jag är tjock åtminstone.Dom eller min handläggare iaf tror inte att jag kan arbeta innan sommaren 2014 och det tar dom ju flera månader att göra en bedömning så skulle dom bevilja på ett halvår skulle jag tp behöva skicka in en ansökan två månader efter att den andra gått igenom. Det tar tid, förr gången tog det två månader den här gången blir det väl något liknande, det är ju sommar och semester och ja.. ringer man och frågar så är handläggningstiderna på aktivitetsersättning på ca två-tre månader.Jag är inte sjuk. Jag åt precis fyra bitar lakrits efter att ha ätit en högst normal frukost, två mjuka mackor och en hård. Ok, jag vill dö men jag äter så det är inget som stör någon annan än mig alltså bara mitt problem. Jag fungerar oftast rätt ok i samhället så jag är inte sjuk. Lite småförkyld på sin höjd om man ska jämföra. Ingen influensa i själen.Kram2011-07-24 @ 11:25:33
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se/
Postat av: Petra

Finns det ingen ingen alls som du kan prata med? Någon du kan berätta hur det verkligen ligger till? Hur du mår? Det är helt sjukt att man ska behöva gå runt och må så dåligt och inte hitta någon som man kan lita på(nu vet jag ju inte om så är fallet dock?).Jag är inte tunn.. känner mig inte ens normal, bara jävligt fet. Men just då kände jag mig fin. fet fast fin och det fick vara som det var då. Tack fina du!!

Kramar

2011-07-25 @ 16:54:27
URL: http://barapetriis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0