Because I love you

Tiden tickar, den säger inte alls tick-tack. Den klangar fult. För att påminna mig om att jag inte alls respekterar den. Jag skiter i den, glömmer bort den, förtränger den, dödar den. Samtidigt som jag dödar mig själv. Det är ju det jag håller på med. Vi låter ångesten dunka i oss så rakbladen ligger bredvid, det är ju inte bara ätstörda som mår dåligt, förstör för sig själv, förstör sig själv. Vi sitter där med ångesten, som inte alls är kopplad till mat. De saknar livet de levde, de saknar sina mammor, de hatar sina misshandlande pappor, de förstår inte varför dom blev ensamma, kvar utan en enda dom håller kär, dom vill veta hur livet en gång var, de gråter över de dåliga betygen, de skriker av ilska när människor lägger sig i, de saknar helt enkelt den där vanliga tristessen som ett vanligt liv innebär. Precis som de som har en diagnos sitter dom med samma problem. Tankarna på hur dålig man är, på hur misslyckad man är, på hur ensam man är, på hur mycket man vill förstöra sig själv. På hur mycket man vill dö.

Och så är det idag - som det var för fem år sen, då jag ännu inte hade någon diagnos - en tung dag då jag inte alls gör som jag ska. Ändå vill jag försöka leva nu. Nästan tio år av det här, har det varit värt alla dom där kilona upp och ner, de där synliga revbenen, de ärrade armarna och det förstörda hjärtat.
Nej det är inte värt det. Anorexin lovade mig det ultimata, vackraste, lyckligaste livet om jag gjorde som han sa. Men vad är det här? Han ljög. Jag tror inte jag kunde fått ett sämre liv än det här. Jag sviker, skadar, lämnar, hatar, älskar, dödar. Även de nära och kära som stått här bredvid länge.
Men
Det
Var
Inte
Värt
Det


Dikt, aug 09
Ännu en dikt i blodets
våta tecken

Sorgligt
Patetiskt

Men jag är en blodfixerad,
rakbladsfantast med horgenerna
utspädda med alkohol

Jag har aldrig insett hur fast jag var,
Fångad i dödsspiralen,
som går neråt
i oändlighet

Ändå ser jag, så tydligt
när det är mitt blod som rinner
likt en billig skräckfilm
nerför spegeln

Men
det
här
är
mitt
liv,
det
är
verkligen
sant
att
det
händer.


Det pulserade inte ens ut ur mina ådror

Långsamt
( b a r a    l å n g s a m t )
sipprade det ner o när jag i
ruset
lutade mig mot spegeln med armarna sträckta ovanför huvudet
målade de den äckliga bilden däri mörkrött

Jag mötte förgiftade ögon som sköt pilar mot mig
men insåg inte förrän det var för sent att det var min egen panna jag skar i
Inte odjurens

Dem kan jag bara höra,
inte se
eller ta på

Inte förrän jag kände smärtan stråla genom min kind
förstod jag att det var mig själv jag försökte skära bort
Inte djävulen som förföljer mig

Överallt rann blodet i ultrarapid o i slow motion

Men jag är inte starkare än
en heroinmissbrukande,
anorexigalning utan trygghetshemmet

Så att skriva bättre än så här kan ni inte kräva av en misslyckad svärmorsdröm


Kommentarer
Postat av: Anji

Känner igen mig i dina texter. Verkligen.

Igår blev det en flopp i mitt mående och äs tog över helt men är tillbaka idag för att kämpa, så dåligt jag mådde går har jag inte mått på flera veckor, tänkte erkligen göra något dumt :/Du förtjänar också ett liv utan äs. Hoppas det gick bra med brödet. Hejar på dig.Kramar

2011-01-16 @ 12:56:20
URL: http://isallaboutcontrol.blogspot.com
Postat av: Petris

vilket rörande inlägg, Elin..

hemskt att man ska behöva mår såhär, man börjar ju undra vart världen är påväg.iallafall så ska vi inte sluta kämpa & låta skiten vinna över oss. så värt allt slit i slutändan, hoppas jag.sv: jo du har en poäng. det hade kanske varit bättre, men samtidigt så känns det så illa att behöva ta igen ÄNNU mer och kanske gå om ytterligare ett år.. men jag får se vart mötet leder till, det kanske till å med blir bra? vem vet!kramar2011-01-16 @ 17:13:03
URL: http://barapetriis.blogg.se/
Postat av: camilla

DU är GRYM :D hur smakade det de?? :)åå godis som e så gott, va blev de för godis hos dig ?:)Usch lunchen gick sådär, e besviken på mig själv :/ eller jag kom dit men var inte förberedd på trerätters..åt förrätten och huvudrätt men klarade inte äta tårta. är arg på mig själv för det :/Hur har dagen vart idag? :)

Kram

2011-01-16 @ 17:48:20
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: -

Du skriver väldigt känslofyllt. Men känner det som att man själv står där och känner allt det där. Du är bra, glöm inte det.

2011-01-16 @ 20:45:14
URL: http://notstrongenough.blogg.se/
Postat av: -

Sv:

Ja, du skriver verkligen jättebra!Jag vet inte om jag ser fram emot det. Jovisst, jag ser framemot att sluta gymnasiet. slippa skolan. men det känns som att jag kommer fira ensam, för när mina sk vänner dricker glömmer dom bort mig. Men samtidigt känns det jobbigt att sluta, för jag har ingen aning om vad jag ska göra efter gymnasiet, vart jag ska ta vägen.Kram, ta hand om dig.

2011-01-17 @ 19:13:07
URL: http://notstrongenough.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0