Dagen efter (amazing)

Påskafton blev påskdag och idag är det en seg dag. Jag ska inte säga dålig för det vet jag inte. Jag är trött, nyvaken och sömnig - klockan var efter fyra innan jag tittade på klockan sista gången. Ingen toppennatt alltså - men inget dumt!! Natten bestod endast av ångest MEN med något otroligt mycket finare. Jag tänker inte leta reda på en bild för den är inte intressant. Jag läste ut Jonas Jonasson Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann. Det är utan tvekan en av de absolut bästa böckerna jag någonsin läst. Det är inte många gånger jag har aldrig njutit av bara texten så som jag gjort i natt. Handlingen är unik: intressant, helt galet overklig men verklig i boken, rak och ärlig och tolkad till något helt annat än man trodde att den gjorde från början. Man får följa Allan genom hans liv parallellt med att man får läsa om den månadslånga flykten undan polisen som till slut slutar med att polisen inte ens vill ha honom. Varje ord är tänkt att vara där, det finns inte ett ord som int författaren vill ha där. Okej nog om det. Jag fullkomligt älskade den och samtidigt som jag önskar att det skulle komma fler liknande för att den här var bra vill jag också att det inte kommer fler, för det gör den här är mer unik. Nej inatt fick jag en uppenbarelse - jag kan ha fel om en bok, även om jag läst baksidan mååånga gånger.

Så lite i trans är jag nog än. Det var fantastiskt kul att vara Elin i natt. Dock lär det dröja innan jag vågar på en ny bok, så nu blir det tomt om nätterna.

Så jo, jag mår nog okej. Att jag fortfarande gör det efter inatt, när natten blev dag, beror kanske lika mycket på tabletterna. Jag undrar om jag ens skulle leva om jag inte haft dom. Jag hade i och för sig inte varit död ett antal gånger heller. Men men, nu vankas fika längre bort i byn.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Låter som om du vet exakt hur den där känslan är i kroppen när vinter blir till vår. Åh. Det är verkligen som att vara nyförälskad, som äkta kärlek! Det pirrar i magen och man blir som en ko på grönbete. Helt galet egentligen. Alla dessa känslor för att landsvägarna är torra. Haha.Den här påsken har varit en fin påsk hemma. Ljuvlig mat och bara lugn, kunde faktiskt inte varit så mycket bättre.

Hur har du haft det?

Kramar

2011-04-24 @ 14:49:20
URL: http://matildamodigh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0