Did you know this thing

Det är svårt att se det när man tittar själv. Tittar på sig själv, men du ser dig själv genom dina ögon. Du ser de feta valkarna som väller fram över byxlinningen, känner BH bandet skava, ser kinderna som plutar, ringarna som skaver på fingrarna. Du ser maten du tycker svämmar över. Ser abnormal ut. Du ser tankarna du skriver på datorn, de sjuka, de störda, de farliga. Ändå, ÄNDÅ, är du inte sjuk. Eller hur? Ser inte de andra hur fet du är, ser de inte hur mycket du äter, ser de inte hur äcklig du är? Du är tjock. Misslyckad. Förtjänar inte hjälpen? Visst är det så? Du är inte sjuk? Nej precis. Du är allt de andra säger att du inte är. Du är absolut inte det dem säger att du är. Nej.
NEJ
Säg nej nu, för det är härifrån och framåt man ska kämpa emot den där ångesten. Den som får en att vilja dö på fläcken. Den som får en att svälta. Det som får oss att skära. Det som får oss att vilja ge upp alltihop och fortsätta vara sjuka. Det som får mig att vilja fortsätta svälta. Fortsätta vilja göra exakt det jag redan gör. Som att skära 48 mycket fula sår på handlederna. Men det är fel, fel, FEL. Jag är på helt fel väg. För jag vill vara så som alla säger att jag är. Jag vill inte vara det ÄS säger att jag ska göra. För jag är inte frisk. Jag är sjuk. Störd. Onormal. Jag är sjuk. Och vill bli frisk. Ska bli frisk. Så jag tänker börja med det genom att äta middag. En timme och fyrtio minuter efter att jag vill ha ätit middag. För en macka på hela dagen räcker inte. Middag var det. Middag MED sås. Frisk.

Frisk ska jag bli.

 kloka ord

Kommentarer
Postat av: Julia

Nej jag är inte sjuk. Det är precis så. Varför ser ni inte?

Du är så klok, hoppas det gick bra!<3

KRAM

2010-11-29 @ 19:49:05
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: Cilla

Sv: Tack. <3 Och ja, jag har en otroligt bra relation med min mor. Det är hon som har fått agera både "matstöd/behandlare" och mamma samtidigt under hela sommaren så vi har kommit varandra otroligt närmre och nu när jag börjar bli gladare och uppskatta hennes hjälp så blir det bara bättre och bättre :)

2010-11-29 @ 20:03:19
URL: http://bloodysabbath.blogg.se/
Postat av: Linda

sv: Jag håller med dig. Det var fel gjort av henne, men det var kul på ett sätt eftersom det var SÅ typiskt henne att hugga direkt. Jag kollade bloggen nu och såg att hon raderat inlägget, men människor fortsätter att kommentera och skälla ut henne. Det tycker jag är bra, för visst man kan göra bort sig, men någon gång måste man lära sig av sina misstag också. Och jag är riktigt intresserad av hur Katrin ska ta sig ur denna situationen, för än så länge har hon inte förlåtit sig...

2010-11-29 @ 20:18:40
URL: http://narto.blogg.se/
Postat av: sandra

Vi ska bli friska jaa! vi är inte friska vi är sjuka men friska ska vi bli! hur gick middagen? jag åt crisscuts och lammkorv och sås!:P

Du är inte misslyckad alls Elin! all mat är bra mat, men lite mer är bättre än lite mindre ;D

kramar

2010-11-29 @ 20:28:52
URL: http://tunnare.blogg.se/
Postat av: Anji

Jag tycker dr phil är bra, han tar upp många viktiga saker, men det om anorexian idag, fy vad hemskt. Man blev verkligen ledsen.

Hmm om jag ogillat julen, ja det kan man nog säga, det är bara jobbigt, inte lika jobbigt dock alltid som de senaste två åren men det är väl överlevnadsbart ;)

Själv?Kram

2010-11-29 @ 21:48:13
URL: http://isallaboutcontrol.blogspot.com
Postat av: Minna

Tack för dina fina ord söta du!

Skönt att du har bra kontakt med din mamma, UNDERBART.

Ja, man tycker ju att dom som varit med ett tag borde veta vad dom gör. Jag har jättesvårt att prata om mina matproblem. Jag skäms verkligen över dom. Ingen i min närhet vet fast att vissa kanske anar. När jag va yngre fick jag ganska stora problem då jag tappade massor i vikt. Skolsköterskan hade kontakt med min mamma då. Men nu är jag vuxen och bestämmer själv och det är svårt, för jag är så feg. Vill kanske ha hjälp men vågar inte ta den. Jag vet att det inte är bra för min kropp att utsätta den för detta. Och inte för psyket heller. Men det är så svårt. Hur lyckades du i början? Hur gjorde du för att ta upp allt till ytan?

Samma här, med julen. Efter min mormor dog blev det aldrig riktigt sig likt. Och jaa, maten är jobbig på julen. Men DU kan klara det och du förstör inte!!!

Annars hoppas jag att pappa inte druckit allt för mycket på julafton då jag spenderar den först hos mamma sen hos farmor med pappa och hans sambo. Resan Till farmor är alltid osäker då det oftast är han som kör, och han är inte alltid nykter. Läskigt. Men jag har inget val. Håller tummarna för att komma fram hel.

När han blev tagen för rattfylla tror jag han blev erbjuden hjälp. Men tidningarna hade redan fått napp på allt. Så han tog inte emot någon. Och om han skulle söka nu skulle det nog också hamna i tidningen och det vill han nog inte. Inte det bästa för ryktet direkt. Och den manliga stoltheten är nog nästan den värsta. Usch!

Hoppas du har det bra i snön! StyrkeKram från mig:)

2010-11-29 @ 22:24:29
URL: http://stolenmoments.blogg.se/
Postat av: Cilla

Klart du ska och kan bli frisk vännen! <3

2010-11-30 @ 11:12:55
URL: http://bloodysabbath.blogg.se/
Postat av: Celia

Kämpa på<3

2010-12-01 @ 14:29:42
URL: http://celiadanielsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0