Litium

Så var beslutet taget. Nästa vecka börjar jag med Litium, vilket är min sista chans, eftersom jag, som läkaren så fint sa, har provat alla vägar att gå. Det känns sådär. Skönt att något händer, någon engagerar sig, men samtidigt tungt, har provat alla vägar = sista chansen nu alltså. Vad händer om det här inte fungerar? Vad gör jag om jag testat allt och inget faktiskt funkar? Permission to die? Kanske? Okej ska inte gå händelserna i förväg, många har blivit hjälpta av Litium, men jag har varit för feg för att ens överväga att börja med medicinen i fråga. Det måste ju gå. Det bara måste gå. Jag vet inte vad jag gör om det visar sig att det är lönlöst. Jag orkar inte ens spekulera just nu, det blir bara fel. Så god natt.

Kommentarer
Postat av: Em

Jag jobbar inom rättspsykiatrin, Litium är ett bra läkemedel med rätt dosinställning, vilket kan ta ganska lång tid att uppnå, då man inte vill att koncentrationen blir för hög. Dock finns de ytterligare ett läkemedel som är snäppet vassare än Litium, men som kräver extremt noggranna kontroller (blodprover 1 gång/vecka första tiden). Ganska få som vill stå på det, så vet inte om din läkare känner till det, men på mitt jobb finns det enstaka som står på de som sista lösningen där Litium inte hjälp.

2015-02-25 @ 13:12:51
Postat av: TicTacToe

Bra att du vågar testa detta. Skulle det inte funka är det inte sista chansen. Försök som du skriver att ta en sak i taget. Nu ska du testa Litium så får du se hur det blir med det.

Jag vet inte hur det blir. Blir jag sämre kommer jag be honom skicka en remiss till den riktiga äs-enheten igen för jag ser inte hur han ska kunna hjälpa mig när han inte kunnat göra det hittills. Behöver antagligen annan typ av hjälp.

Håller tummarna för att Litium funkar för dig!
kram

2015-02-25 @ 17:42:40
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

För några månader sen så hade jag en läkare som jag träffade. Han berättade för mig att det fanns ingenting mer för mig att göra, det fanns inga mediciner jag kunde testa för (precis som du) har jag testat allt. Jag blev arg och ledsen och kände mig hopplös och värdelös. Men jag bad om en ny läkare (han ville inte ha mig som patient längre och jag ville inte ha honom som läkare) och min nuvarande läkare sa att det finns andra mediciner vi kan testa och jag har nyligen fått tre nya utskrivna. Så kanske - om detta inte funkar - kan du höra med andra läkare? Du måste inte byta läkare, men kanske kolla på nätet vad andra tar för mediciner som är i samma situation. Jag fick reda på mitt efter att jag gått med i en migrängrupp på Facebook och såg minst 20 mediciner jag aldrig hört talas om... Hoppas din medicin hjälper!

Svar: På min förra praktikplats hände det grejer som fick mig må väldigt dåligt så jag slutade söka jobb. Jag vågade inte längre. Mitt självförtroende var på botten och jag såg mig själv bara som problem. Jag fick börja små kurser där jag jobbade upp mitt självförtroende lite (går fortfarande på en kurs), och jag började hos en arbetspsykolog. Så det går framåt. Sakta, men framåt. Jag vet inte om jag kommer orka, men det vet jag inte förrän jag provat. Jag ska bara vara där en månad till att börja med. Jag älskar hundar så jag hoppas att jag kommer trivas.

Ja, dessa kroniska sjukdomar är så jobbiga! De förstör det mesta. Det finns så mycket saker jag vill göra men inte kan på grund av huvudvärken. Jag hatar det! Finns så många gånger jag bara vill ge upp. Jag orkar inte ha det såhär. Men förr eller senare kanske det vänder. Och det kan jag inte veta om jag inte fortsätter kämpa... Så vi kämpar tillsammans tycker jag!

2015-02-25 @ 19:27:07
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Jasmine

Jag håller tummarna för att den nya medicinen får dig att må bättre.

Svar: Elin, hjärtligt tack för din kommentar. Dina ord och din omtanke betyder mycket. Hoppas att du vet att jag bryr mig om DIG. <3

Kram

2015-02-27 @ 19:04:13
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0